Imaginatia este unul dintre cele mai spectaculoase si frumoase lucruri pe care le poate crea creierul nostru. Dezvoltarea imaginatiei si creativitatii din copilarie ne ajuta sa ne formam abilitati cognitive puternice si este esentiala pentru o minte bine dezvoltata.

In calitate de parinte, puteti contribui la stimularea imaginatiei copilului dumneavoastra oferind oportunitati de joaca si explorare creativa.

Modalitati de a starni imaginatia copilului tau

Pune la dispozitie jucarii deschise
Jucariile care pot fi folosite in multe moduri diferite, cum ar fi blocuri de constructie, papusile pot inspira creativitatea si jocul imaginativ.

Sustine interesele copilului tau
Incurajeaza-ti copilul sa-si exploreze interesele, fie ca este vorba despre dinozauri, spatiu sau basme. Furnizarea de carti, jucarii si activitati legate de interesele lor le poate starni imaginatia si inspira jocul creativ.

Incurajeaza jocul in aer liber
Natura ofera oportunitati nesfarsite pentru explorare si joaca imaginativa. Incurajati-va copilul sa se joace afara, fie ca este intr-un parc sau in propria curte.

Ofera oportunitati de joaca imaginativa cu ceilalti copii
Intalnirile de joaca si activitatile sociale cu alti copii pot inspira imaginatia copilului si il pot incuraja sa colaboreze si sa creeze cu ceilalti copii.

Citeste povesti
Citirea povestilor copilului dumneavoastra il poate ajuta sa-si dezvolte imaginatia prin introducerea in noi lumi si personaje.

Pune intrebari deschise
Pune-i copilului tau intrebari deschise, cum ar fi „Ce crezi ca s-ar intampla daca…?” sau „Cum te-ai simti daca…?” Aceste tipuri de intrebari pot incuraja copilul sa gandeasca creativ si sa-si dezvolte imaginatia.

Furnizeaza rechizite de arta
Rechizitele de arta, cum ar fi hartie, vopsele si markere, va pot inspira copilul sa-si creeze propria arta si sa se exprime creativ.

Permite jocul nestructurat
Nu va planificati intotdeauna timpul de joaca al copilului. Permiteti-le sa exploreze si sa se joace in felul lor, fara prea multa structura sau directie.

Reda muzica
Muzica poate inspira creativitatea si incuraja miscarea si dansul. Redati diferite tipuri de muzica si incurajati-va copilul sa se miste si sa-si creeze propriile dansuri.

Cel mai bun lucru despre imaginatie este ca nu necesita niciun echipament. Acestea fiind spuse, poti oricand sa starnesti creativitatea cu niste articole simple de arta, jucarii si mestesuguri. Noi, bebei.ro, avem o gama larga de jucarii, de la blocuri de constructii pana la corturi de joaca si mobilier pentru copii, care pot mentine creativitatea copiilor infloritoare pentru anii urmatori.