Exista ceva unic, reconfortant si incantator la jucariile din lemn. Sunt simple, dar versatile si sunt extrem de benefice pentru dezvoltarea cognitiva, sociala si fizica a copiilor. Beneficiile de dezvoltare ale jucariilor din lemn sunt reale. Jucariile din lemn sunt realizate in conformitate cu cercetarile si metodologiile legate de invatarea si dezvoltarea copilului, pe baza principiilor dezvoltate de psihologi, oameni de stiinta si educatori legendari precum Montessori.

Jucariile din lemn sunt concepute pentru a ajuta copiii de la o varsta frageda sa invete despre forme, dimensiuni, culori, texturi, precum si sa dezvolte gandirea logica, abilitati de cauza si efect, organizare, de rezolvare a problemelor si de luare a deciziilor, printre altele.

Avantajele jucariilor din lemn

Jucarii durabile
Jucariile din lemn sunt inca vazute ca instrumente traditionale de joaca care pot fi transmise din generatie in generatie. Atractia lor clasica si atributele de invatare de baza le fac atemporale si atragatoare pentru copiii de toate varstele.

Declansarea imaginatiei
Copiii, ca profesionisti cu imaginatie, sunt capabili sa stivueasca blocuri pentru a forma case, sa proiecteze orase intregi, sa creeze povesti complicate si sa treaca prin aventuri. Jucariile din lemn, cu designul lor simplu, dar versatil, ofera mult spatiu pentru ca cei mici sa-si dea drumul imaginatiei. In acest fel, incurajeaza creativitatea si abilitatile copiilor, in timp ce le construiesc increderea.

Dezvoltarea senzoriala
Ce placere este sa manuiesti o jucarie din lemn. Din simtirea greutatii, senzatia materialului, forme rotunjite sau unghiulare, jucariile din lemn dezvolta legaturi neurologice complexe in creierul copilului si imbunatatesc memoria.
Explorand lumea prin atingere, copiii devin adepti in recunoasterea elementelor si atributelor majore ale lumii: cald sau rece, lipicios sau aspru, umed sau uscat, moale sau rigid. Lemnul se poate incalzi, moment in care are un usor miros natural. Acest lucru este benefic in special pentru copiii mici, care descopera si exploreaza lumea nu numai prin atingere si vedere, ci si prin miros si punand gura pe tot ce au la indemana.

Reducerea anxietatii
O jucarie din lemn este foarte linistitoare si nu numai ca face apel la simtul tactil al copilului. Cercetarile arata ca copiii sunt mai calmi cu jucariile din lemn decat cu orice alt material. Explorarea si jocul cu jucariile realizate din materiale naturale le permite copiilor sa incetineasca si sa exploreze calitatile si posibilitatile jocului. Jucariile din plastic, viu colorate, lucioase pot suprastimula, stresa si epuiza un copil, in contrast cu natura minimalista, sanatoasa, non-intruziva a jucariilor din lemn. Rezultatul este un copil mai calm, cufundat intr-un joc imaginativ de calitate.

Dezvoltarea limbajului
Jocul senzorial le permite copiilor sa incerce si sa invete noi moduri de a vorbi despre lume. Le promoveaza dezvoltarea limbajului si ii incurajeaza sa comunice eficient cu ceilalti in timpul jocului. impreuna cu specificul jucariilor din lemn, care permit versatilitatea si stimuleaza imaginatia, copiii sunt stimulati sa exprime noile emotii pe care le simt.

Abilitati motorii fine
Jucariile de lemn sunt esentiale pentru dezvoltarea abilitatilor motorii fine, adica coordonarea si sincronizarea mainilor si degetelor cu ochii. Ciupirea, ridicarea, echilibrarea pieselor de jucarie din lemn lucreaza sistemul nervos si dezvolta partile creierului responsabile de dexteritate si coordonare. Pe scurt, jocul cu blocuri de lemn il pregateste pe copil pentru sarcini mai complexe mai tarziu, cum ar fi tinerea unui creion si trasarea si alte miscari complexe coordonate.

Cresterea cognitiva
Am stabilit deja ca jocul senzorial creeaza interconexiuni in sistemul nervos si caile cerebrale, ceea ce dezvolta capacitatea copilului de a indeplini sarcini complexe de invatare. Jucariile din lemn sustin dezvoltarea cognitiva a copilului, imbunatatindu-i procesul de gandire, rationamentul si logica. Prin prinderea si ridicarea, stivuirea, sortarea blocurilor si jucariilor din lemn, copiii invata sa traga concluzii logice si sa inteleaga atributele fizice si regulile de greutate, dinamica, geometrie si volum.

Siguranta
Explorarea simturilor la copiii mici presupune sa puna jucarii in gura. Avantajul jucariilor din lemn se datoreaza constitutiei lor organice, netoxice si natural antibacteriene. Spre deosebire de jucariile din plastic care, atunci cand sunt sparte, pot lasa margini ascutite, zimtate si bucati mici care se pot inghiti. In plus, jucariile din lemn sunt mai durabile si mai reciclabile.

Calitati educationale
Jucariile din lemn sunt concepute pentru a ajuta copiii de la o varsta frageda sa invete despre forme, dimensiuni, culori, texturi, precum si sa dezvolte gandirea logica, abilitati de cauza si efect, organizare, de rezolvare a problemelor si de luare a deciziilor, printre altele.

Cu gama larga de jucarii din lemn disponibile astazi pe piata, copiii si parintii pot explora in continuare lumea jocului si se pot bucura de beneficii impreuna! Daca sunteti in cautarea unei jucarii din lemn pentru copilul dumneavoastra, consultati bebei.ro si va puteti bucura de jucarii de inalta calitate la un pret rezonabil.